Chirurgie orală / Implantologie

Home / Chirurgie orală / Implantologie

Chirurgie orală / Implantologie

Cea mai frecventă şi de necesitate intervenţie chirurgicală întîlnită în stomatologie este extracţia dentară. Întîlnită chiar de la vîrstă fragedă, este o intervenţie, ce constă în îndepărtarea unui dinte bolnav, care nu mai poate fi tratat.

Implanturile dentare reprezintă cea mai modernă şi eficientă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi. Fie că pierdem un dinte, mai mulţi dinţi sau chiar toţi dinţii, implanturile şi tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacienţii nu mai sunt nevoiţi să sacrifice dinţii naturali pentru a ancora lucrări de tipul punţilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile, care creează un permanent disconfort, ci pot beneficia de dantura fixă, ancorată pe implanturi, care arată şi se simte la fel ca şi dinţii naturali.

Implantul dentar este o piesă din titan pur (99,95%), avînd forma de şurub. În general, el are menirea de a crea o rădăcină artificială în osul maxilar, acolo unde dintele sau dinţii naturali lipsesc.

Tratamentul este conservator în comparaţie cu o lucrare tradiţională prin punte deoarece implanturile dentare elimină necesitatea sacrificării dinţilor învecinaţi. În cazul în care confecţionăm o punte dentară (bridge=pod), aceasta are nevoie pentru ancorare de minim 2 dinti stîlpi, dinţi ce vor fi din păcate sacrificati.

Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice şi funcţionale extraordinare, pacientul nepercepînd senzaţia de „artificial”. În scurt timp de la înserare, acesta uită că de fapt a pierdut în acel loc un dinte.

Procedeul chirurgical presupune două etape :

 1. Inserarea implantului din titan (pur) în os, urmată de o perioadă de osteointegrare care durează între 2 luni şi 6 luni.
 2. Descoperirea implantului și ataşarea lucrării protetice definitive.

Avantaje:

 1. Implantatul este confortabil;
 2. Este estetic;
 3. Se menţine integritatea dinţilor vecini, fără implicarea lor în lucrarea protetică;
 4. Prin implantat se înlocuieşte rădăcina dintelui, ce ne dă menţinerea osului în limitele optime;
 5. În cazul implantatelor e mai uşor de întreţinut igiena cavităţii bucale;

Un implantat nu e doar un implantat. E şansa de a recupera sănătatea, structura şi estetica pierdută.

Contactează-ne

 • Zilnic

  Luni – Vineri
  8.00 – 18.00
  Sîmbătă
  9.00 – 13.00

 • Sună acum

  022-491-490