Parodontologia

Home / Parodontologia

Parodontologia

Parodontita  – este o afecţiune a gingiilor şi osului înconjurător dinţilor, care conduce la pierderea acestora chiar dacă sunt întegri, aparent sănătoşi şi nu au nici o carie. Anumite grupuri de bacterii sunt responsabile de apariţia acestei afecţiuni.

Parodontologia – ştiinţa care se ocupă cu profilaxia şi tratamentul bolilor, care afectează aparatul de susţinere al dintelui pe arcada dentară: gingia, osul cu ligamentele dento-alveolare.

Igiena bucală insuficientă asociată cu fumatul sau cu anumite boli generale creează condiţii propice acestor bacterii să se dezvolte în cavitatea bucală. Aceste bacterii creează şi întreţin o inflamaţie constantă a gingiilor. Bacteriile penetrează în profunzime pe lîngă suprafaţa rădăcinii dentare, distrugînd ţesuturile parodontale, care susţin dintele pe arcada dentară.

Această lizare a ţesuturilor, dacă nu este oprită la timp cu tratament specific, poate conduce la pierderea dinţilor.

Agentul bacterian este considerat factorul primar în declanşarea afecţiunilor parodontale. Detartrajul şi igienizarea profesională este indicat să se efectueze la fiecare 6 luni de zile, sau chiar mai repede, daca parodontologul Dvs constată că au aparut deja depozite tartrice mai devreme de acest interval. Nu aveti nici un motiv sa îl pastrati pe suprafeţele dentare.

Graţie vizitelor regulate la medic pentru igienizarea profesională a cavităţii bucale, igienei orale satisfăcătoare la domiciliu şi implimentării tehnologiilor moderne (unele din ele fiind folosite cu succes în clinica noastră) putem prognoza o susţinere cît mai îndelungată a dinţilor pe arcadă.

Contactează-ne

 • Zilnic

  Luni – Vineri
  8.00 – 18.00
  Sîmbătă
  9.00 – 13.00

 • Sună acum

  022-491-490