Pedodonția

Home / Pedodonția

Pedodonția – asistența stomatologică, acordată copiilor.

Pedodontul – este medicul stomatolog, special pregătit profesional, pentru a avea grijă de sănătatea orală a copilului, așa cum medicul pediatru are grija de sănătatea lui generală.

Copiii sunt o categorie aparte de pacienți , datorită particularităților dinților de lapte și a dinților permanenți încă tineri, dar și pentru că este esențial să cîștigăm încrederea micuților încă de la început.

Prima vizită la medicul stomatolog pedodont ar trebui să aibă loc la prima erupție a dinților de lapte, în jurul vîrstei 6 luni-1 an. Acest lucru permite copilului să se familiarizeze cu personalul, mediul cabinetului, îi oferă șansa medicului de a recomanda parinților metode de prevenire a cariilor și de a depista precoce leziunile.

Pentru că atmosfera este placută și prietenoasă, copiii vin cu placere la “Felluci”.

Stomatologia pediatrică cuprinde și tratamente profilactice (sigilare, îndrumări privind periajul dentar), deoarece prevenirea bolilor cavității bucale este la fel de importantă ca și tratarea lor. Anumite afecțiuni ale dinților de lapte  provoacă tulburări în dezvoltarea dinților definitivi, de aceea este importantă atenția acordată dinților de lapte, pentru că de sănătatea lor depinde dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a arcadelor dentare permanente.

Experiența specialiștilor din cadrul clinicii “Felluci” face, ca fiecare prima vizită să puna bazele unei relații de prietenie între medic și copil.

Contactează-ne

 • Zilnic

  Luni – Vineri
  8.00 – 18.00
  Sîmbătă
  9.00 – 13.00

 • Sună acum

  022-491-490